Βραβείο στα Εnvironmental Αwards 2018!

Ο σχεδιασμός ξεκίνησε ήδη από το 2015. Μετά από δύο χρόνια εφαρμογής και βελτιστοποίησης ήρθε και η διάκριση! Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της COMBATT για τη διαχείριση αποβλήτων συσσωρευτών βραβεύτηκε στην κατηγορία Έξυπνη διαχείριση των αποβλήτων – Έξυπνες εφαρμογές / e-Waste – Smart των #environmentalawards2018 ! Και συνεχίζουμε…πάντα με την συνεργασία και την υποστήριξη της #threenitas!

 

 

H Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Εντύπων που ανέπτυξε η COMBATT στοχεύει επιγραμματικά στα παρακάτω:

 • Καταχώρηση όλων των καταγραφών που περιλαμβάνονται στα Έντυπα Αναγνώρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΑΕΑ)
 • Δημιουργία βάσης δεδομένων για τους συνεργάτες του δικτύου όπου καταχωρούνται όλα τα στοιχεία (άδειες, ασφαλιστήρια, οχήματα, χαρακτηριστικά οχημάτων, ADR οδηγών και λοιπές κρίσιμες πληροφορίες) των συνεργαζόμενων με την COMBATT επιχειρήσεων συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης και ανακύκλωσης αποβλήτων συσσωρευτών
 • Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Εντύπων προβαίνει σε αυτόματες διασταυρώσεις των εγγραφών στα έντυπα με τα στοιχεία των συνεργατών (οχήματα, οδηγοί, κανονιστικά έγγραφα) γεγονός που επιτρέπει οι τυχόν παραλείψεις ή/και αντισυμβατικές περιπτώσεις να επισημαίνονται με ταχύτητα και ακρίβεια.
 • Επεξεργασία των πληροφοριών που εμπεριέχονται στα ΕΑΕΑ
 • Δημιουργία των κατάλληλων απολογιστικών αναφορών

 

Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Εντύπων είναι προσβάσιμη από το διαδίκτυο και επιτρέπει στους διαπιστευμένους χρήστες να διαχειρίζονται με εχεμύθεια και ασφάλεια τα δεδομένα τους. Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα μπορεί να αναπτυχθεί και σε mobile application δίνοντας έτσι την δυνατότητα καταγραφών σε πραγματικό χρόνο.

Η επόμενη προγραμματισμένη φάση προβλέπει την υλοποίηση αφ’ ενός εργαλείων που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο ΣΣΕΔ της COMBATT να έχουν άμεση πρόσβαση στην πλατφόρμα και τις πληροφορίες που έχουν παράσχει, και να μπορούν να καταχωρήσουν απευθείας την πληροφορία που τους αφορά. Στη συνέχεια, προβλέπεται η ανάπτυξη εφαρμογών για smartphones/tablets (enterprise mobility) με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών του mobile workforce της εταιρείας και των Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων Συλλογής, Μεταφοράς, Προσωρινής Αποθήκευσης και Ανακύκλωσης.

Βραβείο στα IMPACT BITE Awards 2018

Το βραβείο στην κατηγορία «Ειδικές Εφαρμογές για Εταιρείες» κατέκτησε η εταιρεία TΗREENITAS σε συνεργασία με την COMBATT στο πλαίσιο των IMPACT BITE Awards 2018. Το βραβείο για την «Enterprise πλατφόρμα» παρέλαβαν οι κ.κ. Νίκη Τσιαμάκη, Partners Network Manager της COMBATT Α.Ε., Χρήστος Βοσνίδης, Product Development Director και Co-Founder της TΗREENITAS S.A. και Παντελής Γεωργούλης, Client Service Manager της TΗREENITAS S.A. στην Τελετή Απονομής των βραβείων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου.

Η εξειδικευμένη ομάδα της Threenitas δημιούργησε για λογαριασμό της Combatt, την καινοτόμα Enterprise πλατφόρμα με σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση (καταγραφή, αρχειοθέτηση, έλεγχο και επεξεργασία) των Εντύπων Αναγνώρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΑΕΑ) του δικτύου συνεργατών της που αφορά τη συλλογή, αποθήκευση και ανακύκλωση αποβλήτων συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας.

Ευχαριστούμε τη Threenitas για την συνεργασία ! Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!

 

4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Δήμου Θεσσαλονίκης 3-6/5/2018

Για 2η χρονιά, η Combatt συμμετείχε ενεργά στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας μικρούς και μεγάλους για τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης συσσωρευτών. Ειδικότερα για τους μικρούς μας φίλους, η ενημέρωση συνοδεύτηκε από ένα υπέροχο δωράκι που θα το χρησιμοποιούν συχνά και παράλληλα θα φροντίσουν το περιβάλλον.

Επιπλέον, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, με θέμα «Υλοποίηση Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων 2018-2019», ο Δρ. Διονύσιος Μπουντουβάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Combatt A.E., παρουσίασε την καινοτόμο πλατφόρμα της εταιρίας μέσω της οποίας γίνεται αποτελεσματική διαχείριση τόσο των Ε.Α.Ε.Α. όσο και του δικτύου συνεργατών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ενώ συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Θανάσης Παππάς και εκπρόσωποι φορέων & συστημάτων ανακύκλωσης.

 

H Combatt συμμετέχει ενεργά στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης 3-6 Μαΐου

Η Combatt υποστηρίζει τις Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY 2017-18

Με ένα όμορφο και ζωηρό Κοινό, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι μαθητές και καθηγητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα έζησαν από κοντά τη γιορτή των Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, στη κορύφωσητης φετινής περιόδου.

 

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων των εκστρατειών έγινε το Σάββατο 21 Απριλίου, με την παρουσία του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, του Ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκου και εκπροσώπων Επιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Η εργασία που έλαβε από κ. Κύρκο το κορυφαίο βραβείο της εκστρατείας ECOMOBILITY για προτάσεις οικολογικής μετακίνησης της περιόδου 2017-18 ήταν της ομάδας του Γυμνασίου Γαβαλούς Αγρινίου και η εργασία που έλαβε από τον κ. Τσιρώνη το κορυφαίο Βραβείο της εκστρατείας FREE MOBILITY για την ανεμπόδιστη μετακίνηση, ήταν της ομάδας του EEEEKΒόλου.

 

Οι Ομάδα των μαθητριών του Γυμνασίου Γαβαλούς η καθηγήτριά τους και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Βόλου θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες, η οποία θα φιλοξενηθεί από τον Ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκο και θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  και ευρωπαϊκά δίκτυα NGOs.

 

Στη διάρκεια της Τελετής έγινε και η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας για τις δύο Εκστρατείες στις πιο δημιουργικέςκαι με φαντασία εργασίες των ομάδων των μαθητών.

 

Για το Βραβείο καλύτερης Συνδιοργάνωσης των εκστρατειών διαγωνίσθηκαν 11 Δήμοι της χώρας, και το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον Δήμο Κατερίνης, το δεύτερο στον Δήμο Μυκόνου και το τρίτο στον Δήμο Ελευσίνας.

Οι εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY 2017-18 διοργανώθηκαν από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Waste&Recycling Awards 2017- Δείτε αναλυτικά τους νικητές των βραβείων

Waste&Recycling Awards 2017

Η Combatt στα Waste & Recycling Awards 13-12-2017

Η Combatt συμμετέχει στο διήμερο φεστιβάλ που διοργανώνει ο ΕΟΑΝ και το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης και Μείωσης Αποβλήτων, 19 και 20 Νοεμβρίου 2017

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης και το Πράσινο Ταμείο σας προσκαλούν στο διήμερο φεστιβάλ που διοργανώνουν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης και Μείωσης Αποβλήτων, την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στη Βίλα Καζούλη στην Κηφισιά.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου από τις 15:00-20:00, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας έξυπνους τρόπους μείωσης των απορριμμάτων τους, θα παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, θα απολαύσουν ζωντανή μουσική- τζαζ ανακύκλωσης και θα πειραματιστούν με ενδιαφέρουσες κατασκευές αξιοποιώντας είδη της καθημερινότητάς μας.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου από τις 10:30-14:00, σειρά έχουν ομιλίες στο πλαίσιο του «4ου Φόρουμ Διαβούλευσης για την Πρόληψη των Αποβλήτων» στο πλαίσιο του έργου LIFE REWEEE, σχετικές με:

• τον ρόλο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) στην πρόληψη και την ανακύκλωση,

• δυνατότητες χρηματοδότησης δράσεων για την πρόληψη και ανακύκλωση στην Ελλάδα. Το Χρηματοδοτικό Εργαλείο LIFE της ΕΕ.

• το περιβαλλοντικό τέλος και τις δράσεις για τη μείωση της πλαστικής σακούλας , καθώς και

• τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο έργο LIFE REWEEE, που αφορά στην πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρικών συσκευών.

Παράλληλα, θα γίνουν εκτενείς αναφορές σε ενέργειες πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων από δήμους και σχολεία, και άλλους φορείς.

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από το Δήμο Κηφισιάς και τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης.

Είσοδος Ελεύθερη. 

Σας περιμένουμε!

4ο Φόρουμ Διαβούλευσης

Περισσότερα

 

2ο Συνέδριο ΕΔΕΜ «Περιβάλλον και Ενέργεια»

Η ΕΔΕΜ στο 2ο Συνέδριο ‘Περιβάλλον & Ενέργεια’, στις 10-11 Οκτωβρίου 2017, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα των ΥΠΕΝ, ΤΕΕ, ΚΑΠΕ, ΕΟΑΝ και ΚΕΔΕ, φιλοξενεί ομιλίες αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων καθώς και εξειδικευμένων Μηχανικών και Καθηγητών Πολυτεχνείων. Χάρη στη στήριξη των χορηγών η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Δείτε το Πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της ΕΔΕΜ.

Η COMBATT είναι παρούσα στην 82η ΔΕΘ

Η COMBATT είναι παρούσα στην 82η ΔΕΘ στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ενημερώνουμε για την ορθή περιβαλλοντικά διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών.
Προωθούμε την Ανακύκλωση, στηρίζουμε την Κυκλική Οικονομία.

 

Συνέντευξη του Ομιλητή κ. Μπουντουβά Διονύση, Διευθύνοντα Σύμβουλο της COMBATT A.E., στο 1ο Eθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης των GREEN ANGELS με θέμα »Περιβαλλοντικά Ορθή Διαχείριση των Αποβλήτων Συσσωρευτών»

ΗΜΑ Ανακοίνωση ΥΠΕΝ

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής στη διαδικασία υποβολής στοιχείων μέσω της πλατφόρμας του ΗΜΑ, συνεχίζεται η εγγραφή, η καταχώριση και η συμπλήρωση της Έκθεσης Αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016 μέχρι και την 31η Ιουλίου 2017.

Για την υποστήριξη των υπόχρεων λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης στους αριθμούς 210-8653150, 210-8643630. Οι χρήστες του ΗΜΑ μπορούν να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους και στην ηλεκτρονική διεύθυνση wrm.helpdesk@prv.ypeka.g

1η Ημερίδα ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ
Πως μπορεί να «απογειωθεί» η Ανακύκλωση στην Ελλάδα;

Με κεντρικό σύνθημα: Πως μπορεί να «απογειωθεί» η Ανακύκλωση στην Ελλάδα;, διοργανώθηκε από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στην Αθήνα (INNOVATHENS – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων) η 1η Ημερίδα του ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ, με στόχο να συμβάλλει, ώστε να επιταχυνθεί η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και να επιτευχθούν αθροιστικά για τα υπάρχοντα ή/και νέα υλικά και προϊόντα, πολύ υψηλότεροι στόχοι ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, και τελικά ΕΚΤΡΟΠΗΣ από την ΤΑΦΗ σε σχέση με τα σημερινά πολύ χαμηλά επίπεδα εκτροπής από την ταφή στην Ελλάδα.

H Combatt υποστηρίζει τη λειτουργία και τις δράσεις του ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ.

Δείτε το Δελτίο Τύπου, με Διαπιστώσεις και Προτάσεις του ECO-Παρατηρητηρίου για την «απογείωση» της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ καθώς και φωτογραφικό υλικό.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το ECO – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Απολογιστική Έκθεση 2016

Απολογιστική Έκθεση 2016

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων-Παράταση υποβολής εκθέσεων έως 20 Ιουλίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η εγγραφή, η καταχώριση και η συμπλήρωση των εκθέσεων αποβλήτων και μετά το πέρας της 31ης Μαΐου 2017.
Ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 20η Ιουλίου 2017.

http://wrm.ypeka.gr/#

Η COMBATT έδωσε δυναμικά το παρόν στο 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

Άποψη του περιπτέρου και του ενημερωτικού υλικού.

Φωτογραφίες με την Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης Δρ. Τρ. Χαριτοπούλου και την υπεύθυνη ρεύματος συσσωρευτών του ΕΟΑΝ κα Έφη Τριτοπούλου που μας έκαναν την τιμή να μας επισκεφθούν.

Η COMBATT συμμετέχει και υποστηρίζει το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η COMBATT συμμετέχει και υποστηρίζει το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί  από 11 έως 14 Μάϊου 2017 στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η Combatt συμμετείχε στο 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης – ENVIMAD

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 το 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης – ENVIMAD που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Προϊόντων και Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεων Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με την Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων GREEN ANGELS. Η COMBATT  ήταν παρούσα και παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζει και προωθεί την Περιβαλλοντικά Ορθή Διαχείριση των Αποβλήτων Συσσωρευτών.

Η COMBATT συμμετέχει στο 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Η COMBATT συμμετέχει στο 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, που συνδιοργανώνουν οι GREEN ANGELS, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της Ε.Ε.Δ.Ε.

Βρείτε το πρόγραμμα συνάντησης εδω

 

Παράταση προθεσμίας εγγραφής παραγωγών στο ΕΜΠΑ

Σχετικά με το Εθνικό Μητρώο Παραγωγών

Σας ενημερώνουμε ότι στις 9 Φεβρουαρίου 2017, υπογράφηκε η υπουργική απόφαση η οποία παρατείνει την προθεσμία εγγραφής στο ΕΜΠΑ για τους υφιστάμενους μη καταγεγραμμένους παραγωγούς μέχρι τις 9 Απριλίου του 2017 (ΚΑΔ 10515/9.2.2017).

Η Σχετική Υπουργική Απόφαση θα αναρτηθεί σύντομα.

Εκδήλωση για την παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ)

Ημερίδα «Διαχείριση Απορριμμάτων: Η επόμενη Μέρα»

Η COMBATT συμμετείχε και υποστήριξε την ημερίδα «Διαχείριση Απορριμμάτων: Η επόμενη Μέρα» που διοργάνωσε το Περιβαλλοντικό και Αναπτυξιακό forum στα πλαίσια της διοργάνωσης Money Show (Ξενοδοχείο Hilton 9/1/2017). Στην ημερίδα παραβρέθηκαν (μεταξύ των άλλων) και συμμετείχαν στον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλος, ο Αν.Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Α. Χαρίτσης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.ΑΝ. κ. Δ. Πολιτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι ΣΣΕΔ, επιστημονικών φορέων και τεχνικών και συμβουλευτικών εταιρειών.

Παράταση για την ηλεκτρονική εγγραφή & καταχώρηση στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ 1/1 ΦΕΚ Β’ 1/04.01.2017 με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ 43942/4026/2016 – Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ).

Η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση στο ΗΜΑ ολοκληρώνεται υποχρεωτικά μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017. Επίσης, παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή των ετήσιων Εκθέσεων Αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016 μέχρι την 31η Μαΐου 2017.

Στο θεματικό διαδικτυακό τόπο http://wrm.ypeka.gr έχουν δημοσιευτεί και οι οδηγίες χρήσης και η ισχύουσα νομοθεσία (http://wrm.ypeka.gr/libraryCategory).

Περιβαλλοντικό- Αναπτυξιακό Forum «Διαχείριση Απορριμμάτων:
Η επόμενη μέρα» Hilton, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Περιβαλλοντικό- Αναπτυξιακό Forum «Διαχείριση Απορριμμάτων: Η επόμενη μέρα»

Δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων από το ΥΠΕΝ

Δελτίο Τύπου ΥΠΕΝ

Η δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων συνιστά σημαντική ποιοτική αλλαγή στην διαχείρισή τους

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2992/19.09.2016 η με αριθμ. Οικ. 43942/4026 Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν.4042/2012 (Α’ 24), όπως ισχύει».

Στο Μητρώο θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά, με ευθύνη των υπόχρεων επιχειρήσεων, στοιχεία σχετικά με το είδος και την ποσότητα των παραγομένων αποβλήτων, καθώς επίσης και με τη μέθοδο διαχείρισης που εφαρμόζεται, με σκοπό να υπάρξει πλήρης αποτύπωση της παραγωγής και διακίνησης των αποβλήτων στη χώρα μας και φυσικά ο έλεγχός της από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

Το ΗΜΑ συμμορφώνεται πλήρως με τους κανόνες και τα πρότυπα σχεδιασμού, ανάπτυξης και λειτουργίας διαδικτυακών τόπων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η καθιέρωσή του αποσκοπεί κυρίως στην:

–          τήρηση μητρώου όλων των εμπλεκόμενων στην παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων, οι οποίοι υπόκεινται σε αδειοδότηση

–          ποιοτική και ποσοτική καταγραφή των αποβλήτων μέχρι τον τελικό τους προορισμό (ιχνηλασιμότητα αποβλήτων)

–          δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων και διευκόλυνση περιβαλλοντικών ελέγχων

–          δυνατότητα αποτελεσματικότερων επιθεωρήσεων για αντιμετώπιση περιβαλλοντικών παραβάσεων

–          βελτίωση της δυνατότητας παραγωγής αναφορών και εκθέσεων, ιδίως προκειμένου να συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις προς τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

–          ενημέρωση μέσω διαδικτύου των εμπλεκόμενων, καθώς και του κοινού, παρέχοντας πληροφορίες για τις δυνατότητες διαχείρισης αποβλήτων εκ μέρους των εγγεγραμμένων οργανισμών ή επιχειρήσεων (κωδικούς ΕΚΑ και είδος εργασιών ανάκτησης ή διάθεσης)

–          δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία επικοινωνίας των αντίστοιχων οργανισμών ή επιχειρήσεων που παράγουν ή διαχειρίζονται απόβλητα, καθώς και των σχετικών περιβαλλοντικών αδειών, μέσω της μηχανής αναζήτησης

–          διασύνδεση και διαλειτουργικότητα με ηλεκτρονικά μητρώα άλλων δημοσίων αρχών

–          εξοικονόμηση πόρων, χρόνου και διοικητικού φόρτου

–          έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση τόσο όλων των εμπλεκόμενων στην παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων όσο και των πολιτών.

Το ΗΜΑ εφαρμόζει συγκεκριμένη πολιτική ασφάλειας και κατάλληλες τεχνικές διαχείρισης δεδομένων. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει διαβαθμισμένη πρόσβαση για κατηγορίες χρηστών, όπως υπόχρεους, υπηρεσίες της διοίκησης και ενδιαφερόμενους πολίτες. Σε κάθε οργανισμό, επιχείρηση ή ΟΤΑ Α’ βαθμού, καθώς και σε κάθε εγκατάσταση ή δραστηριότητα που εγγράφεται και καταχωρείται ηλεκτρονικά στο ΗΜΑ, θα αποδοθεί ένας μοναδικός “Αριθμός Μητρώου ΗΜΑ”.

Με την έναρξη της υποχρεωτικής λειτουργίας του ΗΜΑ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 της ΚΥΑ, υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι ετήσιες Εκθέσεις Αποβλήτων κάθε έτους, μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους και καταργείται η υποβολή των σχετικών εντύπων.

Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 ολοκληρώνεται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση των υπόχρεων. Η διαδικτυακή πύλη του ΗΜΑ θα είναι σύντομα προσβάσιμη από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://wrm.ypeka.gr/

Σημειώνεται επίσης ότι:

 • Η διαχείριση του ΗΜΑ ασκείται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΝ.
 • Η εποπτεία λειτουργίας και εφαρμογής είναι αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ.
 • Το ΗΜΑ δημιουργείται, για λογαριασμό του ΥΠΕΝ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης (ΣΕΠΑΝ).
 • Το ΗΜΑ τίθεται σε υποχρεωτική λειτουργία την 1η Ιανουαρίου 2017.

Ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αντικείμενο ιδιαίτερης μέριμνας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της παρακολούθησης και του ελέγχου των αποβλήτων σε όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσής τους. Η υπέρβαση της χρόνιας αυτής αδυναμίας περιλαμβάνεται άλλωστε στις βραχυπρόθεσμες και πρώτης προτεραιότητας δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων. Επίσης προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία-Πλαίσιο για τα απόβλητα. Είναι ένα ηλεκτρονικό, διαδικτυακό σύστημα συστηματικής συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων και αποτελεί μεγάλο βήμα στην αντιμετώπιση της προβληματικής διαχείρισης των βιομηχανικών επικινδύνων αποβλήτων. Πρόκειται για σημαντική ποιοτική αλλαγή στην παρακολούθηση της διαχείρισης αποβλήτων, που περνά πλέον στην ηλεκτρονική εποχή».

Υπουργική Απόφαση για την κατάρτιση, το περιεχόμενο και το σύστημα διαχείρισης του Εθνικού Μητρώου Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.)

Υπουργική Απόφαση για την κατάρτιση, το περιεχόμενο και το σύστημα διαχείρισης του Εθνικού Μητρώου Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.)

Υπογράφτηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 09/08/2016 (ΦΕΚ 2454 Β) η Υπουργική Απόφαση (Αιθμ.οικ.181504) με την οποία καθορίζεται η διαδικασία εγγραφής των παραγωγών στο πλαίσιο της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων, το περιεχόμενο καθώς και το σύστημα διαχείρισης του Εθνικού Μητρώου Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.).

Τα σημαντικότερα σημεία της υπουργικής απόφασης:

 • Στο Ε.Μ.ΠΑ. εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι παραγωγοί οι οποίοι καθίστανται υπόχρεοι για την οργάνωση ή τη συμμετοχή σε συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης.
 • Η εγγραφή παραγωγών στο Ε.Μ.ΠΑ. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη άσκηση των δραστηριοτήτων τους.
 • Το πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.ΠΑ. έχει ισχύ τριών μηνών και ανανεώνεται αυτόματα μέχρι την 31 Μαρτίου κάθε έτους, με την προϋπόθεση ότι παραμένει σε ισχύ η σύμβαση του παραγωγού με το σύστημα.
 • Οι υπόχρεοι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν τον Αριθμό Μητρώου Παραγωγού (ΑΜΠ) στη σφραγίδα και σε όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας (τιμολόγια, δελτία αποστολής κλπ).
 • Το πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.ΠΑ.  είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο για τη διάθεση ενός προϊόντος στην ελληνική αγορά καθώς και για τη συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς.
 • Στους παραγωγούς που ενεργούν κατά παράβαση των προβλεπόμενων στην υπουργική απόφαση επιβάλλονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις καθώς και τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον Ν.2939/2001 και τον Ν. 3854/2010.
 • Οι διακινητές έμποροι (δηλ. τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που καθιστούν τα προϊόντα διαθέσιμα στην αγορά) δεν επιτρέπεται να τοποθετούν στην ελληνική αγορά προϊόντα που προέρχονται από παραγωγούς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Ε.Μ.ΠΑ.. Στους διακινητές που ενεργούν κατά παράβαση επιβάλλονται, ως διοικητική κύρωση, τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον Ν.2939/2001 και τον Ν. 3854/2010.
 • Ο Ε.Ο.ΑΝ. έχει την ευθύνη λειτουργίας του Ε.Μ.ΠΑ. και διενεργεί κάθε απαραίτητο έλεγχο (αυτεπάγγελτα ή μετά από καταγγελία) για τη διαπίστωση της πληρότητας, επάρκειας και ακρίβειας των στοιχείων που έχουν καταχωρήσει οι παραγωγοί στο Μητρώο.

Ο Ε.Ο.ΑΝ. δημοσιοποιεί για κάθε παραγωγό την επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο, τον ΑΜΠ, το είδος των προϊόντων για τα οποία εκδίδεται πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.ΠΑ. καθώς και το σύστημα με το οποίο είναι συνδεδεμένος ο παραγωγός.

Απολογιστική Έκθεση 2015

Απολογιστική Έκθεση 2015

Combatt_annual_report_2015

Διοργάνωση ημερίδας «Η περιβαλλοντικά ορθή συλλογή και ανακύκλωση & η επίτευξη των εθνικών στόχων είναι ευθύνη όλων μας»

Combatt_news_photo_23012016

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο Holiday Inn, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Εναλλακτική Διαχείριση αποβλήτων συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας, με θέμα «Η περιβαλλοντικά ορθή συλλογή και ανακύκλωση & η επίτευξη των εθνικών στόχων είναι ευθύνη όλων μας». Διοργανωτής της ημερίδας ήταν το Συλλογικό Σύστημα COMBATT.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 80 στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρίες εισαγωγής συσσωρευτών στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) κυρία Ρόζυ Χαριτοπούλου, καθώς και η υπεύθυνη χειρίστρια για το ρεύμα των αποβλήτων συσσωρευτών κυρία Έφη Τριτοπούλου.

Τα στελέχη του Ε.Ο.ΑΝ. παρουσίασαν αναλυτικά το νομικό πλαίσιο που διέπει την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών καθώς και τις σχετικές δράσεις του οργανισμού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση του Εθνικού Μητρώου Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.), το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2015 με ευθύνη του Ε.Ο.ΑΝ.. Στο Ε.Μ.ΠΑ., σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου, καταχωρούνται όλες οι επιχειρήσεις που κατασκευάζουν ή/και εισάγουν συσσωρευτές που διακινούνται στην Ελληνική αγορά.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της COMBATT κ. Διονύσης Μπουντουβάς, παρουσίασε αναλυτικά το σκοπό και τον τρόπο λειτουργίας του Συλλογικού Συστήματος της COMBATT και εστίασε στον καθοριστικό ρόλο των επιχειρήσεων πώλησης και αντικατάστασης συσσωρευτών, για την επίτευξη των εθνικών στόχων συλλογής και ανακύκλωσης των αποβλήτων συσσωρευτών. Αφού επισημάνθηκαν οι σχετικές προβλέψεις της νομοθεσίας, έγινε αναφορά στο ευρύ και συνεχώς αναπτυσσόμενο πανελλαδικά δίκτυο συνεργατών της COMBATT, το οποίο προσφέρει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μεγάλες δυνατότητες επιλογής του κατάλληλου συνεργάτη που θα αναλάβει τη συλλογή, μεταφορά και ανακύκλωση των αποβλήτων συσσωρευτών, με τον βέλτιστο περιβαλλοντικά τρόπο.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και διάλογο μεταξύ των παρευρισκομένων. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι παρόμοιες ενημερωτικές εκδηλώσεις, που η COMBATT σκοπεύει να επαναλάβει στο εγγύς μέλλον, θα βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων στην αγορά συσσωρευτών, με στόχο την επιτυχημένη λειτουργία των προγραμμάτων εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων συσσωρευτών.

Εκδήλωση ενημέρωσης της «Combatt A.E.»

Εκδήλωση – ημερίδα 23/1/2016 με θέμα:

Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Συσσωρευτών

Combatt_Invitation_2301016_final

Αφιέρωμα του Auto Specialist

“Αγαπάμε τη ζωή, προστατεύουμε το μέλλον, ανακυκλώνουμε…“

Αφιέρωμα του Auto Specialist (μηνιαίο εξειδικευμένο περιοδικό που καλύπτει το χώρο της αυτοκίνησης) στη COMBATT

Auto_Specialist-COMBATT

Έναρξη εγγραφής υπόχρεων παραγωγών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (ΕΜΠΑ) του Ε.Ο.ΑΝ.

Ο Ε.Ο.ΑΝ. ολοκλήρωσε τις σχετικές προετοιμασίες προκειμένου το Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (ΕΜΠΑ) να τεθεί σε λειτουργία. Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα (http://empa.eoan.gr) είναι ήδη ενεργή και η προθεσμία εγγραφής των υπόχρεων παραγωγών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών λήγει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα με το άρθρο 15 της ΚΥΑ 41624.2057.Ε103/210 (ΦΕΚ 1625Β/11-10-2010) η εγγραφή των υπόχρεων παραγωγών στο ΕΜΠΑ είναι υποχρεωτική. Τα στοιχεία που απαιτούνται για την καταχώρηση στο μητρώο θεσπίζονται με τη διαδικασία της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2009/603/ΕΚ όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2013/56/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20/11/2013.

Στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.ΑΝ. (http://www.eoan.gr/el/content/17/mitroo) έχουν αναρτηθεί όλες οι απαραίτητες πληροφορίες καθώς και ο «Οδηγός Εγγραφής στο ΕΜΠΑ» που περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για τους υπόχρεους παραγωγούς σχετικά με τον τρόπο και τη διαδικασία καταχώρησης των απαιτούμενων στοιχείων στο ΕΜΠΑ.

Η COMBATT έχει εκπαιδευτεί στις διαδικασίες εγγραφής και ανανέωσης του ΕΜΠΑ και θα είναι στην διάθεση των υπόχρεων παραγωγών – μελών  της, προκειμένου να συνδράμει στην ολοκλήρωση της καταχώρησής τους στο Εθνικό Μητρώο.

Πιστοποίηση Ενιαίου Διαχειριστικού Συστήματος

Στις 15 και 16/12/2014 πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιθεώρηση του ενιαίου διαχειριστικού συστήματος της COMBATTA.E. από το διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Lloyds.

Το διαχειριστικό σύστημα της COMBATTΑ.Ε. είναι πλέον πιστοποιημένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 και OHSAS 18001:2007 για την Διαχείριση Ποιότητας, την Περιβαλλοντική Διαχείριση καθώς και την Διαχείριση θεμάτων Υγιεινής και Ασφάλειας.

ISO 14001:2004
OHSAS 18001:2007
ISO 9001:2008
iso-img-news

Συμμετοχή της COMBATT A.E. στην Περιβαλλοντική Ημερίδα Εργασίας του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Στις 12 Δεκεμβρίου 2014 η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» οργάνωσε για 5η συνεχή χρονιά Περιβαλλοντική Ημερίδα Εργασίας με τη συμμετοχή των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους χώρους του αεροδρομίου. Η ημερίδα ήταν φέτος αφιερωμένη στη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων που παράγονται στο αεροδρόμιο. Ο Δ/νων Σύμβουλος της COMBATTA.E. ήταν προσκεκλημένος ως βασικός ομιλητής και παρουσίασε τις δραστηριότητες του Συλλογικού Συστήματος καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών.
hmerida1 hmerida2