Αποστολή μας στην Combatt είναι η ορθή και αποτελεσματική διαχείριση συσσωρευτών οχημάτων & βιομηχανίας

Γίνε κι εσύ μέρος της αλυσίδας μας στη κυκλική οικονομία! Δες πως! Η συμβολή σου μετράει!

Η ομάδα της Combatt σας εύχεται καλό Πάσχα με υγεία και αισιοδοξία

#happyeaster #combatt #wastebatteries #recycling #circulareconomy #isymvolisoumetraei

Η Combatt στο συνέδριο Future of Retail της ΕΣΕΕ

Η COMBATT ήταν παρούσα στο συνέδριο Future of Retail που οργανώθηκε από την  Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο 7 & 8 Φεβρουαρίου 2020. Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο συνέδριο συμμετείχε πληθώρα διακεκριμένων ομιλητών από τον χώρο των επιχειρήσεων και του εμπορίου, καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, διευθυντές ινστιτούτων κοινωνικών εταίρων καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Combatt κ. Διονύσης Μπουντουβάς συμμετείχε στο πάνελ με θέμα «Λιανικό Εμπόριο και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρουσίασε τη λειτουργία του ΣΣΕΔ, ανέλυσε την αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα της περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης των αποβλήτων συσσωρευτών οχημάτων & βιομηχανίας και επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που έχει να επιτελέσει ο κλάδος του Λιανεμπορίου στην πορεία της μετάβασης από την παλιά γραμμική στη νέα κυκλική οικονομία καθώς και τις δυνατότητες που η συνεργασία με το δίκτυο της Combatt προσφέρει στις επιχειρήσεις λιανικής. Στο πάνελ επίσης συμμετείχε ο κ.  Ιωάννης Σιδέρης, Δ/νων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ καθώς και οι κ.κ. Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Project Manager Fabric Republic, Ευριπίδης Δήμου, Διευθυντής στο Τμήμα Διαχείρισης Συμβάσεων ΕΕΑΑ και Κωνσταντίνος Αστρίδης, Founder, Recycglobe.

Κοπή πίτας

Η κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Combatt σε ευχάριστο κλίμα και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διοίκηση και το προσωπικό της εταιρίας, η οποία καταφέρνει να πραγματοποιεί τους στόχους της με συνέπεια στις αρχές και τις αξίες της.
Οι μέτοχοι ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της απερχόμενης χρονιάς, αντάλλαξαν ευχές και έθεσαν νέους στόχους.

Εκπαιδευτική δράση της Combatt για το 10ο & 11ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα

Τη Δευτέρα 27/1, στο πλαίσιο των δράσεων που η Combatt υλοποιεί για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μικρών της φίλων, προσέφερε στους μαθητές και μαθήτριες του 10ου & 11ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα μια απολαυστική εκπαιδευτική θεατρική παράσταση, με κεντρικό θέμα την ανακύκλωση μπαταριών οχημάτων. Τα παιδιά, ενημερώθηκαν με δημιουργικό τρόπο σχετικά με τη ανάγκη ανακύκλωσης των μπαταριών, καθώς και τα οφέλη για το περιβάλλον και την υγεία μας. Την παράσταση επιμελήθηκε η εκπαιδευτική θεατρική ομάδα Εν Οδώ.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Combatt & της ecoelastika για τα παιδιά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με μήνυμα αγάπης η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Combatt & της ecoelastika για τα παιδιά του Οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού

από τα σπίτια Μελισσιών, Αμαρουσίου, Καρέα, Μοσχάτου και Περιστερίου.
Τα παιδιά έζησαν μαγικές στιγμές σε μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή με ποικίλες δράσεις για την ανακύκλωση.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσικοχορευτική θεατρική διαδραστική παράσταση η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Εκπαιδευτικής Ομάδας Εν Οδώ και με θέμα: «Οι Φύλακες της γης και το ταξίδι της ανακύκλωσης» σε μια προσπάθεια ανάδειξης περιβαλλοντικών ζητημάτων ώστε το ενδιαφέρον των παιδιών για το περιβάλλον και τη διάσωσή του να είναι τόσο σημαντικό όσο και το παιχνίδι.
Στο τέλος της εκδήλωσης Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του μοίρασαν δώρα και φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά, δίνοντας χαρά και αισιοδοξία για τον ερχομό του Νέου Χρόνου.

 

Βράβευση της Combatt “Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2019”

H Combatt βραβεύτηκε στον Πυλώνα της Αγοράς – θεματική “Προώθηση της Καινοτομίας” στην Τελετή Απονομής των BravoSustainability Dialogue & Awards 2019 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής, για την ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης εντύπων αναγνώρισης επικίνδυνων αποβλήτων συσσωρευτών.

Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Combatt, κ Διονύσης Μπουντουβάς.

Θερμές ευχές από την Combatt!

 

GreenTech Challenge by ESU NTUA #3

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός πράσινων καινοτόμων ιδεών του ΕΜΠ Green Tech Challenge. Ο τριήμερος Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Δεκεμβρίου στο νέο πολυχώρο, ATRAKTOS.  Η Combatt υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά  σε μια ενέργεια που προωθεί την καινοτομία και την έρευνα με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, τις έξυπνες λύσεις και τη μείωση της παραγωγής αποβλήτων στην πηγή.

Η Combatt συμμετείχε στη γιορτή Μείωσης Αποβλήτων στη Βίλα Καζούλη 23-24 Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, η Combatt συμμετείχε και υποστήριξε τη γιορτή μείωσης αποβλήτων που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης – ΕΟΑΝ το Σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου στη Βίλα Καζούλη.

 

H Combatt ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση μαθητών των παιδικών χωριών SOS Βάρης

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης αποβλήτων, η Combatt προσέφερε στους μαθητές του 1ου & 2ου δημοτικού σχολείου Βάρης, που φιλοξενούνται στα παιδικά χωριά SOS Βάρης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 τη θεατρική διαδραστική παράσταση «Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας». Το έργο πραγματεύεται την οικολογική καταστροφή και το πώς εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, μειώνοντας τα απόβλητά μας, επαναχρησιμοποιώντας  και ανακυκλώνοντας διάφορα υλικά. Οι μικροί μας φίλοι οδηγήθηκαν σε ένα θεατρικό μονοπάτι που ήταν γεμάτο από ταξίδια σε χώρες όλου του κόσμου, χιούμορ, συγκινήσεις, προβληματισμούς και μηνύματα που ενισχύουν την οικολογική συνείδηση.

 

Χορηγία μουσικοθεατρικής παράστασης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

H Combatt, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, χορηγεί για τα παιδιά των 1ου&2ου Δημοτικών σχολείων Βάρης, που φιλοξενούνται στις δομές των Παιδικών Χωριών SOS στη Βάρη, τη Μουσικοθεατρική παράσταση «Ο θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας», με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μικρών μας φίλων.

Eco Παρατηρητήριο: “Το παρόν & το μέλλον της Ανακύκλωσης”

Η Combatt συμμετέχει και υποστηρίζει για ακόμα μια χρονιά την ημερίδα “Το παρόν & το μέλλον της Ανακύκλωσης”, που διοργανώνεται από το Eco Παρατηρητήριο της Ecological Recycling Society – Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

 

Green Tech Symposium 23-24/10/2019

H Combatt συμμετείχε και υποστήριξε το διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Green Tech Symposium», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019 στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι. Στόχος του συνεδρίου ήταν η σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με επιχειρήσεις, παρουσιάζοντας όλα τα νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τωνερευνητών και των νεοσύστατων επιχειρήσεων στους τομείς των  έξυπνων πόλεων, των προηγμένων υλικών, του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Combatt, κ. Διονύσης Μπουντουβάς συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Circular Economy side by side with New Green Technologies», κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσίασε εν συντομία το σκοπό και τη λειτουργεία του συλλογικού συστήματος και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της χρήσης νέων τεχνολογιών στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Η Combatt στο 3ο συνέδριο της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών με θέμα «Περιβάλλον & Ενέργεια»

Η Combatt συμμετείχε και υποστήριξε το 3ο συνέδριο της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών με θέμα «Περιβάλλον & Ενέργεια», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2018, στο κτήριο του ΤΕΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.  Διακεκριμένοι και καταξιωμένοι ομιλητές, μεταξύ αυτών ο Διευθύνων Σύμβουλος της Combatt, κ. Διονύσης Μπουντουβάς, ανέπτυξαν θέματα της κυκλικής οικονομίας, του περιβάλλοντος & της ενέργειας. Συγκεκριμένα ο κ. Μπουντουβάς, αφού παρουσίασε σύντομα στο ακροατήριο το σκοπό και τη δραστηριότητα της Combatt, αναφέρθηκε στο επίκαιρο θέμα της ενέργειας και στην ανάγκη αποθήκευσή της μέσω των μπαταριών, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της ορθά περιβαλλοντικής διαχείρισης των αποβλήτων συσσωρευτών.

Η Combatt στη 84η ΔΕΘ 2019

Η Combatt σταθερά παρούσα στη ΔΕΘ, συμμετείχε στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των επισκεπτών σχετικά με την ορθή διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών και την προώθηση της ανακύκλωσης.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Διαχείριση αστικών απορριμμάτων – ανακύκλωση – πράσινες πόλεις», στην οποία, μεταξύ αξιόλογων ομιλητών, την Combatt εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δρ. Διονύσης Μπουντουβάς. Στο πλαίσιο μιας πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του ΣΣΕΔ Combatt και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργιών τόσο με το Δήμο Θεσσαλονίκης όσο και με το σύνολο των ΟΤΑ της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Combatt βάζει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε πρώτο πλάνο

Δράση καθαρισμού της Παραλίας του Μύρτου

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, υποστηρίξαμε & συμμετείχαμε στον εμβληματικό καθαρισμό της παραλίας του Μύρτου ο οποίος διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Περισσότεροι από 150 εθελοντές από την Αθήνα και την Κεφαλονιά συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού, μεταφέροντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα γύρω από την πρόληψη και τη διαχείριση των απορριμμάτων στις παραλίες ενώ πάνω από 300 κιλά υλικών και αντικειμένων συλλέχθηκαν από το βυθό και την ακτή.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα απορρίμματα στην ακτογραμμή και την παράκτια ζώνη, και κατ’ επέκταση ο εθελοντικός καθαρισμός κάποιων από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες, που έχουν επιλεχθεί, λαμβάνοντας υπόψη και την επισκεψιμότητά τους.

Η παραλία του Μύρτου, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, επιλέχθηκε λόγω της φυσικής ομορφιάς της και του μεγάλου αντίκτυπου που μπορεί να επιτύχει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά της υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα της συνεχούς φροντίδας και καθαρισμού της. Με αυτό τον τρόπο στείλαμε το μήνυμα της ενεργούς συμμετοχής στην προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού έγινε ποιοτική και ποσοτική καταγραφή των ανακτημένων υλικών από εθελοντές και εκτός των συνηθισμένων που συλλέγονται στις παραλίες, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και στη συλλογή συγκεκριμένων ή/και επικίνδυνων για τα θαλάσσια οικοσυστήματα υλικών, όπως αποτσίγαρα, μικροπλαστικά και ογκώδη αντικείμενα.

Επιπλέον αξιοποιήθηκε ομάδα έμπειρων δυτών για τον καθαρισμό του βυθού, που είναι τουλάχιστον ορατός από τους κολυμβητές του Μύρτου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συλλογή χρησιμοποιημένων ελαστικών, υπολειμμάτων από αλιευτικό εξοπλισμό και πλαστικών συσκευασιών. Επιπλέον, για όλα τα απορρίμματα έγινε διαχωρισμός των υλικών σε δύο ρεύματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέχθηκαν ζυγίστηκαν και οδηγήθηκαν στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Πάτρας.

Η εκτίμηση της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης για την ποιότητα του Μύρτου είναι:

 • Είναι μία εξαιρετική και πολύ καθαρή παραλία
 • Οι ποσότητες υλικών που συλλέχθηκαν στην παραλία ήταν τυπικές για καθαρές παραλίες και μικρές σε σχέση με το μέγεθος της παραλίας
 • Η ποιότητα του βυθού κοντά στην ακτή ήταν πολύ καλή.
 • Οι ποσότητες των υλικών που συλλέχθηκαν στο βυθό κοντά στην ακτογραμμή της παραλίας ήταν μικρές και εκτιμάται ότι οφείλεται στο πολύ επικλινές του βυθού κοντά στην ακτή. Τα πιθανά υλικά που μπορεί να προέρχονται από πολλές πηγές παρασύρονται αμέσως σε πολύ μεγάλα βάθη και δεν παραμένουν κοντά στην ακτή.

Ποσοτικά αποτελέσματα από τον καθαρισμό στο Μύρτο

α/αΚατηγορίες υλικώνΒάρος (kg)Αρ. αντικ. σακ.ΔιαχείρισηΠροέλευση

1

Ελαστικό γεμάτο με τσιμέντο

75,0

1

Δ

Παραλία

2

Ιστία μεταλλικά από σκάφη

80,0

2

Α

Βυθός

3

Σκοινιά

40,0

2

Δ

Βυθός

4

Καδένα αλιευτικού

25,0

1

Α

Βυθός

5

Σίδερα

12,0

2

Α

Βυθός

6

Καφάσια

8,0

4

Α

Παραλία

7

Μπάλα μπάσκετ

2,0

1

Α

Παραλία

8

Ανακυκλώσιμα υλικά σε σακούλες

62,5

25

Α

Παραλία

9

Σκουπίδια σε σακούλες

1,0

2

Δ

Παραλία

Σύνολο βάρους που συλλέχθηκε

305,5

40

Βάρος (kg)

Ποσοστό (%)

Σύνολο διάθεσης σε ΧΥΤΑ

118,0

39%

Σύνολο ανακύκλωσης

162,5

53%


Ακόμα, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού πραγματοποιήθηκε κάθοδος στο Μύρτο από αέρια ομάδα παραπέντε με μηνύματα ευαισθητοποίησης.

5ος Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Παράλληλα, την ίδια ημέρα συμμετείχαμε & υποστηρίξαμε την εορταστική εκδήλωση του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης στο πάρκο «Καλογήρου» στο Ωραιόκαστρο.

Στόχος της εκδήλωσης  ήταν με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο, τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι να γίνουν κοινωνοί των παγκόσμιων οικολογικών μηνυμάτων και αποκτώντας συνείδηση και γνώση να διαχειριστούν και να υπερασπιστούν καλύτερα το μέλλον του πλανήτη μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν περιβαλλοντικά παιχνίδια, εργαστήρια κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά, εργαστήρια ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον, face painting, αντιπροσωπευτικές παιδικές χορευτικές ομάδες, περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων, ανοικτές συζητήσεις – παρουσιάσεις θεμάτων ανακύκλωσης  και άλλες πολυποίκιλες δράσεις.

Στην Combatt γιορτάζουμε ενεργά την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον!

Στην Combatt γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, υποστηρίζοντας & συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις:

 • «5η Γιορτή Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος», που διοργανώνει ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και
 • «Καθαρισμός στην παραλία του Μύρτου» που διοργανώνει η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος Zero Waste Future.

Οι ενέργειες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.
#WorldEnvironmentDay

 

Ευχαριστούμε τους μαθητές Α’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μαραθώνα για τη συμμετοχή τους στη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνει το Χαμόγελο του Παιδιού με την υποστήριξη της Combatt. Συνεχίζουμε δυναμικά στους επόμενους σταθμούς!

H Combatt μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» καθαρίζει τη Μεσόγειο!

H Combatt, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της που σκοπό έχουν την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος, υποστηρίζει τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» διοργανώνεται ετησίως από το 2000, σε περιοχές εντός και εκτός Αττικής, σε συνεργασία με τους εκάστοτε δήμους και τους μαθητές της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα με τον καθαρισμό της εκάστοτε παραλίας, τα παιδιά συμμετέχουν σε βιωματικά πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα. Τα παιδιά, συμμετέχοντας στη δράση κάθε χρόνο, συνδυάζουν την αγάπη τους για την θάλασσα και τις ακτές και αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν ένα καθαρό και υγιές θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον και παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση της δράσης, να το διατηρήσουν καθαρό όσο αυτό είναι εφικτό. Μετά την παρέμβαση των παιδιών, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να απολαμβάνουν με σεβασμό την παραλία και τη θάλασσα.

Ο πρώτος σταθμός της δράσης θα γίνει στη Νέα Μάκρη, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 και ακολουθούν Θεσσαλονίκη, Κυλλήνη, Κέρκυρα, Καβάλα & Χανιά.

Η Combatt υποστηρίζει τις Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY 2019

Με ένα όμορφο και ζωηρό κοινό, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι μαθητές και καθηγητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα έζησαν από κοντά τη γιορτή των Εκστρατειών ECOMOBILITY,FREE MOBILITY και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, στη κορύφωση της φετινής περιόδου.

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων των εκστρατειών έγινε το Σάββατο 20 Απριλίου, με την παρουσία τουΥφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Δημαρά, Βουλευτών, υποψηφίων Ευρωβουλευτών και εκπροσώπωνΕπιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η εργασία που έλαβε το κορυφαίο βραβείο της εκστρατείας ECOMOBILITY για προτάσεις oικολογικήςμετακίνησης της περιόδου 2018-19 ήταν της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και η εργασία που έλαβε το κορυφαίο Βραβείο της εκστρατείας FREE MOBILITY για την ανεμπόδιστη μετακίνηση, ήταν της ομάδας τουEEEEK Πύργου. Επίσης, στο πλάισιο διεξαγωγής πιλοτικής εφαρμογής, διάκριση για την καλύτερη εργασία Βιώσιμης Μετακίνησης έλαβε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας.

Οι Ομάδα των μαθητών και μαθητριών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η καθηγήτριά τους, οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Πύργου και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες, όπου θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  και ευρωπαϊκά δίκτυα NGOs.

Στη διάρκεια της Τελετής έγινε και η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας και Ειδικών Βραβείων για τις δύο Εκστρατείες και την πιλοτική διεξαγωγή στις πλέον δημιουργικές και πρωτότυπες εργασίες και παρεμβάσεις των ομάδων των μαθητών και των εκπαιδευομένων.

Η Combatt με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια υποστηρίζει τη διοργάνωση και στέλνει το μήνυμά της για την προώθηση της οικολογικής μετακίνησης.

Η COMBATT συμμετείχε και υποστήριξε για 3η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, 10-13 Απριλίου 2019 στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ

Στόχος του Φεστιβάλ, σύμφωνα με τους διοργανωτές του είναι η ανάδειξη της ανακύκλωσης, η προβολή της σημασίας της και η ευαισθητοποίηση των μαθητών, δημοτών και επισκεπτών της πόλης, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της εικόνας της καθώς και τον εκσυγχρονισμό της συλλογής και αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών.

Εκπρόσωποι του ΣΣΕΔ COMBATT ενημέρωσαν τους επισκέπτες του φεστιβάλ (μικρούς και μεγάλους) για τη σημασία και τον ορθό τρόπο συμμετοχής τους στην ανακύκλωση μπαταριών.

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της COMBATT Δρ. Διονύσης Μπουντουβάς, συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 με θέμα «Πορεία Υλοποίησης Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων», στην οποία αναφέρθηκε τόσο στην ανάγκη για ορθή περιβαλλοντικά διαχείριση της μπαταρίας όσο και για τις ιδιαιτερότητες στον τρόπο συγκέντρωσης και συλλογής του αποβλήτου.

Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, ο κ. Μπουντουβάς είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί στο περίπτερο της εταιρείας και να συνομιλήσει με τον Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτη Φάμελλο για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών οχημάτων & βιομηχανίας και να τον ενημερώσει για την πορεία και τις δραστηριότητες της COMBATT.

Η Combatt συμμετέχει & υποστηρίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης 10-13 Απριλίου 2019, ΔΕΘ – Περίπτερο 8

Κυκλική Οικονομία – Ανακύκλωση Μπαταριών. Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Combatt κ. Μπουντουβά Διονύση στο δημοσιογράφο Χάρη Κουγιουμτζόπουλο για το myota.gr, στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς Έκθεσης VerdeTec 2019

Ομιλία του κ. Μπουντουβά Διονύση, Διευθύνοντα Σύμβουλο της COMBATT στο 3ο Verde Tec Forum 2019

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Combatt, Dionissis Boudouvas, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 3ο Verde Tec Forum 2019, στην ενότητα με θέμα «Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και πρόκληση των Smart Cities» ανέφερε μεταξύ άλλων: «Tο ΣΣΕΔ COMBATT ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό την οργάνωση, την εποπτεία και τον συντονισμό της περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης των αποβλήτων συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας προκειμένου να συμβάλλει στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας, στην επίτευξη των εθνικών στόχων καθώς και στη βέλτιστη λειτουργία της αγοράς. Προς τούτο η Combatt λειτουργεί μέσω εκτεταμένου δικτύου 46 αδειοδοτημένων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα και δεν εμπλέκεται στη διαδικασία αγοροπωλησίας των αποβλήτων».
Είναι γνωστό, τόνισε ο κ. Μπουντουβάς, ότι οι μπαταρίες μολύβδου οξέως μπορούν να ανακυκλωθούν κατά 95% και να επιστρέψουν ως πρώτη ύλη για την κατασκευή καινούργιων προϊόντων και υπ’ αυτή την έννοια η ορθή διαχείρισή τους αποτελεί την επιτομή της κυκλικής οικονομίας.
Ο κ. Μπουντουβάς ανέφερε επίσης ότι από το Μάρτιο του 2014 που ξεκίνησε τη λειτουργία της η COMBATT έχει καταγράψει περισσότερους από 55.000 τόνους αποβλήτων συσσωρευτών, έχει σχεδιάσει και λειτουργεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για την διαχείριση των εντύπων καταγραφής των αποβλήτων η οποία μάλιστα βραβεύτηκε δύο φορές το 2018, τόσο για την τεχνική της σχεδίαση όσο και για την περιβαλλοντική συμβολή της και τέλος έχει στηρίξει και συμμετάσχει σε σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών, την προώθηση της ανακύκλωσης και την ανάδειξη των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

3η Διεθνής Έκθεση Verde.Tec 2019 15-17 Φεβρουαρίου 2019, MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

H Combatt συμμετείχε δυναμικά στην 3η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Verde.Tec 2019 προβάλλοντας τη σημασία και την ιδιαίτερη ανάγκη για τη σωστή διαχείριση και ανακύκλωση των αποβλήτων συσσωρευτών, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους του συστήματος, να ενημερωθούν για τις απαραίτητες ενέργειες διαχείρισης του επικίνδυνου αποβλήτου της μπαταρίας και να μοιραστούν τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες τους. Επιπλέον, εκπρόσωποι επιχειρήσεων συλλογής & αποθήκευσης αποβλήτων ενημερώθηκαν για τη διαδικασία ένταξης τους στο δίκτυο της Combatt καθώς και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των απόβλητων συσσωρευτών.

Κατά τη διάρκεια του Verde.Tec Forum 2019 με θέμα “Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των Smart cities”, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δρ. Διονύσης Μπουντουβάς, παρουσίασε τις δραστηριότητες του ΣΣΕΔ Combatt στον τομέα της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων συσσωρευτών.

Η COMBATT με τα παιδιά του Δήμου Αμαρουσίου Ανακυκλώνουν για τα Χριστούγεννα!

Το μήνυμα για την αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης έστειλαν τα παιδιά και οι μαθητές του Δήμου Αμαρουσίου, παρέα με τη Νεράιδα της Ανακύκλωσης και τα ξωτικά του Αι Βασίλη, στην πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη γιορτή Ανακύκλωσης, που διοργάνωσε το ΣΣΕΔ Combatt σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, στην πλατεία Γαρδέλη, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018.
Οι μαθητές από τα Σχολεία, 3ο Δημοτικό και 16ο Δημοτικό, μαζί με τους δασκάλους και τους εμψυχωτές της COMBATT, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο και παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με πολύχρωμες κορδέλες και χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και παιδικές ευχές.
Την ίδια ώρα, ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά, η Νεράιδα του δάσους έβαψε με πολύχρωμες μπογιές τα παιδικά προσωπάκια!
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή ανακύκλωσης και με πολύ ευχάριστη εορταστική διάθεση συνομίλησε και έπαιξε με τα παιδιά, ενώ στη συνέχεια δήλωσε:
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με πρωταγωνιστές τα παιδιά αναδεικνύουμε την αξία της ανακύκλωσης και προωθούμε την περιβαλλοντική συνείδηση ιδιαίτερα στους νέους μας.
Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τέτοιες δημιουργικές δραστηριότητες όπως η σημερινή και στο χώρο των σχολείων, μετά και την προτροπή των εκπαιδευτικών, προκειμένου τα παιδιά μας να γίνουν κοινωνοί και πρεσβευτές της ιδέας της ανακύκλωσης για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Βασίλης Κόκκαλη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαος Πέππας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και η υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς κα Χριστίνα Γαλανοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Combatt, Δρ Διονύσιος Μπουντουβάς από την πλευρά του δήλωσε:
«Η ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της Νέας Γενιάς, αποτελεί για την Combatt σημαντική προτεραιότητα.
Ευχαριστούμε πολύ το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ Γιώργο Πατούλη, που μας δίνει τη δυνατότητα να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μελλοντικών ενεργών πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου. Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και καλή πρόοδο τους μικρούς μας φίλους.»

GreenTech Challenge by ESU NTUA #2

Με επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε ο 2ος κατά σειρά Διαγωνισμός Καινοτόμων Ιδεών που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Δεκεμβρίου 2018, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Η Combatt, αντιλαμβανόμενη την ιδιαίτερη σημασία της καινοτομίας ειδικά στην επιστήμη της Μηχανικής, συμμετείχε και υποστήριξε την υλοποίηση της διοργάνωσης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δρ. Διονύσης Μπουντουβάς συμμετείχε στην Τελική Κριτική Επιτροπή για την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και πράσινων λύσεων στους τομείς «Ενέργεια & Περιβάλλον», «Έξυπνες Πόλεις» και «Νέα Προηγμένα Υλικά».
Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και τους νικητές δείτε εδώ

https://www.greentechchallenge.gr/greentech-challenge-2/

Φιλοξενία αρμοδίων εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και επιλεγμένων Δήμων της Γεωργίας στα γραφεία της Combatt

Στο πλαίσιο του έργου Τεχνικής Βοήθειας «Technical assistant for improvement of Waste management system in Georgia, EuropeAid/138609/DH/SER/GE», είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε και να φιλοξενήσουμε στα γραφεία της Combatt, στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Γεωργίας, αλλά και δήμων, με σκοπό να τους ενημερώσουμε για τις δραστηριότητες της εταιρίας στην εναλλακτική διαχείριση συσσωρευτών. Η επίσκεψη αυτή, μας έδωσε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία σε εκπροσώπους μιας χώρας στην οποία τώρα ξεκινά η οργάνωση και οι δομές για την ανακύκλωση αποβλήτων ειδικών ρευμάτων.

Βραβείο στα Εnvironmental Αwards 2018!

Ο σχεδιασμός ξεκίνησε ήδη από το 2015. Μετά από δύο χρόνια εφαρμογής και βελτιστοποίησης ήρθε και η διάκριση! Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της COMBATT για τη διαχείριση αποβλήτων συσσωρευτών βραβεύτηκε στην κατηγορία Έξυπνη διαχείριση των αποβλήτων – Έξυπνες εφαρμογές / e-Waste – Smart των #environmentalawards2018 ! Και συνεχίζουμε…πάντα με την συνεργασία και την υποστήριξη της #threenitas!

 

 

H Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Εντύπων που ανέπτυξε η COMBATT στοχεύει επιγραμματικά στα παρακάτω:

 • Καταχώρηση όλων των καταγραφών που περιλαμβάνονται στα Έντυπα Αναγνώρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΑΕΑ)
 • Δημιουργία βάσης δεδομένων για τους συνεργάτες του δικτύου όπου καταχωρούνται όλα τα στοιχεία (άδειες, ασφαλιστήρια, οχήματα, χαρακτηριστικά οχημάτων, ADR οδηγών και λοιπές κρίσιμες πληροφορίες) των συνεργαζόμενων με την COMBATT επιχειρήσεων συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης και ανακύκλωσης αποβλήτων συσσωρευτών
 • Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Εντύπων προβαίνει σε αυτόματες διασταυρώσεις των εγγραφών στα έντυπα με τα στοιχεία των συνεργατών (οχήματα, οδηγοί, κανονιστικά έγγραφα) γεγονός που επιτρέπει οι τυχόν παραλείψεις ή/και αντισυμβατικές περιπτώσεις να επισημαίνονται με ταχύτητα και ακρίβεια.
 • Επεξεργασία των πληροφοριών που εμπεριέχονται στα ΕΑΕΑ
 • Δημιουργία των κατάλληλων απολογιστικών αναφορών

 

Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Εντύπων είναι προσβάσιμη από το διαδίκτυο και επιτρέπει στους διαπιστευμένους χρήστες να διαχειρίζονται με εχεμύθεια και ασφάλεια τα δεδομένα τους. Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα μπορεί να αναπτυχθεί και σε mobile application δίνοντας έτσι την δυνατότητα καταγραφών σε πραγματικό χρόνο.

Η επόμενη προγραμματισμένη φάση προβλέπει την υλοποίηση αφ’ ενός εργαλείων που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο ΣΣΕΔ της COMBATT να έχουν άμεση πρόσβαση στην πλατφόρμα και τις πληροφορίες που έχουν παράσχει, και να μπορούν να καταχωρήσουν απευθείας την πληροφορία που τους αφορά. Στη συνέχεια, προβλέπεται η ανάπτυξη εφαρμογών για smartphones/tablets (enterprise mobility) με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών του mobile workforce της εταιρείας και των Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων Συλλογής, Μεταφοράς, Προσωρινής Αποθήκευσης και Ανακύκλωσης.

Βραβείο στα IMPACT BITE Awards 2018

Το βραβείο στην κατηγορία «Ειδικές Εφαρμογές για Εταιρείες» κατέκτησε η εταιρεία TΗREENITAS σε συνεργασία με την COMBATT στο πλαίσιο των IMPACT BITE Awards 2018. Το βραβείο για την «Enterprise πλατφόρμα» παρέλαβαν οι κ.κ. Νίκη Τσιαμάκη, Partners Network Manager της COMBATT Α.Ε., Χρήστος Βοσνίδης, Product Development Director και Co-Founder της TΗREENITAS S.A. και Παντελής Γεωργούλης, Client Service Manager της TΗREENITAS S.A. στην Τελετή Απονομής των βραβείων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου.

Η εξειδικευμένη ομάδα της Threenitas δημιούργησε για λογαριασμό της Combatt, την καινοτόμα Enterprise πλατφόρμα με σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση (καταγραφή, αρχειοθέτηση, έλεγχο και επεξεργασία) των Εντύπων Αναγνώρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΑΕΑ) του δικτύου συνεργατών της που αφορά τη συλλογή, αποθήκευση και ανακύκλωση αποβλήτων συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας.

Ευχαριστούμε τη Threenitas για την συνεργασία ! Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!

 

4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Δήμου Θεσσαλονίκης 3-6/5/2018

Για 2η χρονιά, η Combatt συμμετείχε ενεργά στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας μικρούς και μεγάλους για τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης συσσωρευτών. Ειδικότερα για τους μικρούς μας φίλους, η ενημέρωση συνοδεύτηκε από ένα υπέροχο δωράκι που θα το χρησιμοποιούν συχνά και παράλληλα θα φροντίσουν το περιβάλλον.

Επιπλέον, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, με θέμα «Υλοποίηση Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων 2018-2019», ο Δρ. Διονύσιος Μπουντουβάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Combatt A.E., παρουσίασε την καινοτόμο πλατφόρμα της εταιρίας μέσω της οποίας γίνεται αποτελεσματική διαχείριση τόσο των Ε.Α.Ε.Α. όσο και του δικτύου συνεργατών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ενώ συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Θανάσης Παππάς και εκπρόσωποι φορέων & συστημάτων ανακύκλωσης.

 

H Combatt συμμετέχει ενεργά στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης 3-6 Μαΐου

Η Combatt υποστηρίζει τις Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY 2017-18

Με ένα όμορφο και ζωηρό Κοινό, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι μαθητές και καθηγητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα έζησαν από κοντά τη γιορτή των Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, στη κορύφωσητης φετινής περιόδου.

 

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων των εκστρατειών έγινε το Σάββατο 21 Απριλίου, με την παρουσία του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, του Ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκου και εκπροσώπων Επιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Η εργασία που έλαβε από κ. Κύρκο το κορυφαίο βραβείο της εκστρατείας ECOMOBILITY για προτάσεις οικολογικής μετακίνησης της περιόδου 2017-18 ήταν της ομάδας του Γυμνασίου Γαβαλούς Αγρινίου και η εργασία που έλαβε από τον κ. Τσιρώνη το κορυφαίο Βραβείο της εκστρατείας FREE MOBILITY για την ανεμπόδιστη μετακίνηση, ήταν της ομάδας του EEEEKΒόλου.

 

Οι Ομάδα των μαθητριών του Γυμνασίου Γαβαλούς η καθηγήτριά τους και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Βόλου θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες, η οποία θα φιλοξενηθεί από τον Ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκο και θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  και ευρωπαϊκά δίκτυα NGOs.

 

Στη διάρκεια της Τελετής έγινε και η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας για τις δύο Εκστρατείες στις πιο δημιουργικέςκαι με φαντασία εργασίες των ομάδων των μαθητών.

 

Για το Βραβείο καλύτερης Συνδιοργάνωσης των εκστρατειών διαγωνίσθηκαν 11 Δήμοι της χώρας, και το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον Δήμο Κατερίνης, το δεύτερο στον Δήμο Μυκόνου και το τρίτο στον Δήμο Ελευσίνας.

Οι εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY 2017-18 διοργανώθηκαν από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Waste&Recycling Awards 2017- Δείτε αναλυτικά τους νικητές των βραβείων

Waste&Recycling Awards 2017

Η Combatt στα Waste & Recycling Awards 13-12-2017

Η Combatt συμμετέχει στο διήμερο φεστιβάλ που διοργανώνει ο ΕΟΑΝ και το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης και Μείωσης Αποβλήτων, 19 και 20 Νοεμβρίου 2017

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης και το Πράσινο Ταμείο σας προσκαλούν στο διήμερο φεστιβάλ που διοργανώνουν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης και Μείωσης Αποβλήτων, την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στη Βίλα Καζούλη στην Κηφισιά.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου από τις 15:00-20:00, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας έξυπνους τρόπους μείωσης των απορριμμάτων τους, θα παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, θα απολαύσουν ζωντανή μουσική- τζαζ ανακύκλωσης και θα πειραματιστούν με ενδιαφέρουσες κατασκευές αξιοποιώντας είδη της καθημερινότητάς μας.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου από τις 10:30-14:00, σειρά έχουν ομιλίες στο πλαίσιο του «4ου Φόρουμ Διαβούλευσης για την Πρόληψη των Αποβλήτων» στο πλαίσιο του έργου LIFE REWEEE, σχετικές με:

• τον ρόλο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) στην πρόληψη και την ανακύκλωση,

• δυνατότητες χρηματοδότησης δράσεων για την πρόληψη και ανακύκλωση στην Ελλάδα. Το Χρηματοδοτικό Εργαλείο LIFE της ΕΕ.

• το περιβαλλοντικό τέλος και τις δράσεις για τη μείωση της πλαστικής σακούλας , καθώς και

• τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο έργο LIFE REWEEE, που αφορά στην πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρικών συσκευών.

Παράλληλα, θα γίνουν εκτενείς αναφορές σε ενέργειες πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων από δήμους και σχολεία, και άλλους φορείς.

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από το Δήμο Κηφισιάς και τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης.

Είσοδος Ελεύθερη. 

Σας περιμένουμε!

4ο Φόρουμ Διαβούλευσης

Περισσότερα

 

2ο Συνέδριο ΕΔΕΜ “Περιβάλλον και Ενέργεια”

Η ΕΔΕΜ στο 2ο Συνέδριο ‘Περιβάλλον & Ενέργεια’, στις 10-11 Οκτωβρίου 2017, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα των ΥΠΕΝ, ΤΕΕ, ΚΑΠΕ, ΕΟΑΝ και ΚΕΔΕ, φιλοξενεί ομιλίες αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων καθώς και εξειδικευμένων Μηχανικών και Καθηγητών Πολυτεχνείων. Χάρη στη στήριξη των χορηγών η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Δείτε το Πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της ΕΔΕΜ.

Η COMBATT είναι παρούσα στην 82η ΔΕΘ

Η COMBATT είναι παρούσα στην 82η ΔΕΘ στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ενημερώνουμε για την ορθή περιβαλλοντικά διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών.
Προωθούμε την Ανακύκλωση, στηρίζουμε την Κυκλική Οικονομία.

 

Συνέντευξη του Ομιλητή κ. Μπουντουβά Διονύση, Διευθύνοντα Σύμβουλο της COMBATT A.E., στο 1ο Eθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης των GREEN ANGELS με θέμα ”Περιβαλλοντικά Ορθή Διαχείριση των Αποβλήτων Συσσωρευτών”

ΗΜΑ Ανακοίνωση ΥΠΕΝ

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής στη διαδικασία υποβολής στοιχείων μέσω της πλατφόρμας του ΗΜΑ, συνεχίζεται η εγγραφή, η καταχώριση και η συμπλήρωση της Έκθεσης Αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016 μέχρι και την 31η Ιουλίου 2017.

Για την υποστήριξη των υπόχρεων λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης στους αριθμούς 210-8653150, 210-8643630. Οι χρήστες του ΗΜΑ μπορούν να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους και στην ηλεκτρονική διεύθυνση wrm.helpdesk@prv.ypeka.g

1η Ημερίδα ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ
Πως μπορεί να «απογειωθεί» η Ανακύκλωση στην Ελλάδα;

Με κεντρικό σύνθημα: Πως μπορεί να «απογειωθεί» η Ανακύκλωση στην Ελλάδα;, διοργανώθηκε από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στην Αθήνα (INNOVATHENS – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων) η 1η Ημερίδα του ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ, με στόχο να συμβάλλει, ώστε να επιταχυνθεί η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και να επιτευχθούν αθροιστικά για τα υπάρχοντα ή/και νέα υλικά και προϊόντα, πολύ υψηλότεροι στόχοι ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, και τελικά ΕΚΤΡΟΠΗΣ από την ΤΑΦΗ σε σχέση με τα σημερινά πολύ χαμηλά επίπεδα εκτροπής από την ταφή στην Ελλάδα.

H Combatt υποστηρίζει τη λειτουργία και τις δράσεις του ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ.

Δείτε το Δελτίο Τύπου, με Διαπιστώσεις και Προτάσεις του ECO-Παρατηρητηρίου για την «απογείωση» της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ καθώς και φωτογραφικό υλικό.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το ECO – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Απολογιστική Έκθεση 2016

Απολογιστική Έκθεση 2016

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων-Παράταση υποβολής εκθέσεων έως 20 Ιουλίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η εγγραφή, η καταχώριση και η συμπλήρωση των εκθέσεων αποβλήτων και μετά το πέρας της 31ης Μαΐου 2017.
Ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 20η Ιουλίου 2017.

http://wrm.ypeka.gr/#

Η COMBATT έδωσε δυναμικά το παρόν στο 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

Άποψη του περιπτέρου και του ενημερωτικού υλικού.

Φωτογραφίες με την Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης Δρ. Τρ. Χαριτοπούλου και την υπεύθυνη ρεύματος συσσωρευτών του ΕΟΑΝ κα Έφη Τριτοπούλου που μας έκαναν την τιμή να μας επισκεφθούν.

Η COMBATT συμμετέχει και υποστηρίζει το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η COMBATT συμμετέχει και υποστηρίζει το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί  από 11 έως 14 Μάϊου 2017 στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η Combatt συμμετείχε στο 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης – ENVIMAD

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 το 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης – ENVIMAD που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Προϊόντων και Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεων Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με την Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων GREEN ANGELS. Η COMBATT  ήταν παρούσα και παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζει και προωθεί την Περιβαλλοντικά Ορθή Διαχείριση των Αποβλήτων Συσσωρευτών.

Η COMBATT συμμετέχει στο 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Η COMBATT συμμετέχει στο 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, που συνδιοργανώνουν οι GREEN ANGELS, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της Ε.Ε.Δ.Ε.

Βρείτε το πρόγραμμα συνάντησης εδω

 

Παράταση προθεσμίας εγγραφής παραγωγών στο ΕΜΠΑ

Σχετικά με το Εθνικό Μητρώο Παραγωγών

Σας ενημερώνουμε ότι στις 9 Φεβρουαρίου 2017, υπογράφηκε η υπουργική απόφαση η οποία παρατείνει την προθεσμία εγγραφής στο ΕΜΠΑ για τους υφιστάμενους μη καταγεγραμμένους παραγωγούς μέχρι τις 9 Απριλίου του 2017 (ΚΑΔ 10515/9.2.2017).

Η Σχετική Υπουργική Απόφαση θα αναρτηθεί σύντομα.

Εκδήλωση για την παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ)

Ημερίδα «Διαχείριση Απορριμμάτων: Η επόμενη Μέρα»

Η COMBATT συμμετείχε και υποστήριξε την ημερίδα «Διαχείριση Απορριμμάτων: Η επόμενη Μέρα» που διοργάνωσε το Περιβαλλοντικό και Αναπτυξιακό forum στα πλαίσια της διοργάνωσης Money Show (Ξενοδοχείο Hilton 9/1/2017). Στην ημερίδα παραβρέθηκαν (μεταξύ των άλλων) και συμμετείχαν στον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλος, ο Αν.Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Α. Χαρίτσης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.ΑΝ. κ. Δ. Πολιτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι ΣΣΕΔ, επιστημονικών φορέων και τεχνικών και συμβουλευτικών εταιρειών.

Παράταση για την ηλεκτρονική εγγραφή & καταχώρηση στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ 1/1 ΦΕΚ Β’ 1/04.01.2017 με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ 43942/4026/2016 – Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ).

Η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση στο ΗΜΑ ολοκληρώνεται υποχρεωτικά μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017. Επίσης, παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή των ετήσιων Εκθέσεων Αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016 μέχρι την 31η Μαΐου 2017.

Στο θεματικό διαδικτυακό τόπο http://wrm.ypeka.gr έχουν δημοσιευτεί και οι οδηγίες χρήσης και η ισχύουσα νομοθεσία (http://wrm.ypeka.gr/libraryCategory).

Περιβαλλοντικό- Αναπτυξιακό Forum «Διαχείριση Απορριμμάτων:
Η επόμενη μέρα» Hilton, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Περιβαλλοντικό- Αναπτυξιακό Forum «Διαχείριση Απορριμμάτων: Η επόμενη μέρα»

Δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων από το ΥΠΕΝ

Δελτίο Τύπου ΥΠΕΝ

Η δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων συνιστά σημαντική ποιοτική αλλαγή στην διαχείρισή τους

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2992/19.09.2016 η με αριθμ. Οικ. 43942/4026 Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν.4042/2012 (Α’ 24), όπως ισχύει».

Στο Μητρώο θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά, με ευθύνη των υπόχρεων επιχειρήσεων, στοιχεία σχετικά με το είδος και την ποσότητα των παραγομένων αποβλήτων, καθώς επίσης και με τη μέθοδο διαχείρισης που εφαρμόζεται, με σκοπό να υπάρξει πλήρης αποτύπωση της παραγωγής και διακίνησης των αποβλήτων στη χώρα μας και φυσικά ο έλεγχός της από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

Το ΗΜΑ συμμορφώνεται πλήρως με τους κανόνες και τα πρότυπα σχεδιασμού, ανάπτυξης και λειτουργίας διαδικτυακών τόπων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η καθιέρωσή του αποσκοπεί κυρίως στην:

–          τήρηση μητρώου όλων των εμπλεκόμενων στην παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων, οι οποίοι υπόκεινται σε αδειοδότηση

–          ποιοτική και ποσοτική καταγραφή των αποβλήτων μέχρι τον τελικό τους προορισμό (ιχνηλασιμότητα αποβλήτων)

–          δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων και διευκόλυνση περιβαλλοντικών ελέγχων

–          δυνατότητα αποτελεσματικότερων επιθεωρήσεων για αντιμετώπιση περιβαλλοντικών παραβάσεων

–          βελτίωση της δυνατότητας παραγωγής αναφορών και εκθέσεων, ιδίως προκειμένου να συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις προς τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

–          ενημέρωση μέσω διαδικτύου των εμπλεκόμενων, καθώς και του κοινού, παρέχοντας πληροφορίες για τις δυνατότητες διαχείρισης αποβλήτων εκ μέρους των εγγεγραμμένων οργανισμών ή επιχειρήσεων (κωδικούς ΕΚΑ και είδος εργασιών ανάκτησης ή διάθεσης)

–          δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία επικοινωνίας των αντίστοιχων οργανισμών ή επιχειρήσεων που παράγουν ή διαχειρίζονται απόβλητα, καθώς και των σχετικών περιβαλλοντικών αδειών, μέσω της μηχανής αναζήτησης

–          διασύνδεση και διαλειτουργικότητα με ηλεκτρονικά μητρώα άλλων δημοσίων αρχών

–          εξοικονόμηση πόρων, χρόνου και διοικητικού φόρτου

–          έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση τόσο όλων των εμπλεκόμενων στην παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων όσο και των πολιτών.

Το ΗΜΑ εφαρμόζει συγκεκριμένη πολιτική ασφάλειας και κατάλληλες τεχνικές διαχείρισης δεδομένων. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει διαβαθμισμένη πρόσβαση για κατηγορίες χρηστών, όπως υπόχρεους, υπηρεσίες της διοίκησης και ενδιαφερόμενους πολίτες. Σε κάθε οργανισμό, επιχείρηση ή ΟΤΑ Α’ βαθμού, καθώς και σε κάθε εγκατάσταση ή δραστηριότητα που εγγράφεται και καταχωρείται ηλεκτρονικά στο ΗΜΑ, θα αποδοθεί ένας μοναδικός “Αριθμός Μητρώου ΗΜΑ”.

Με την έναρξη της υποχρεωτικής λειτουργίας του ΗΜΑ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 της ΚΥΑ, υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι ετήσιες Εκθέσεις Αποβλήτων κάθε έτους, μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους και καταργείται η υποβολή των σχετικών εντύπων.

Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 ολοκληρώνεται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση των υπόχρεων. Η διαδικτυακή πύλη του ΗΜΑ θα είναι σύντομα προσβάσιμη από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://wrm.ypeka.gr/

Σημειώνεται επίσης ότι:

 • Η διαχείριση του ΗΜΑ ασκείται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΝ.
 • Η εποπτεία λειτουργίας και εφαρμογής είναι αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ.
 • Το ΗΜΑ δημιουργείται, για λογαριασμό του ΥΠΕΝ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης (ΣΕΠΑΝ).
 • Το ΗΜΑ τίθεται σε υποχρεωτική λειτουργία την 1η Ιανουαρίου 2017.

Ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αντικείμενο ιδιαίτερης μέριμνας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της παρακολούθησης και του ελέγχου των αποβλήτων σε όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσής τους. Η υπέρβαση της χρόνιας αυτής αδυναμίας περιλαμβάνεται άλλωστε στις βραχυπρόθεσμες και πρώτης προτεραιότητας δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων. Επίσης προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία-Πλαίσιο για τα απόβλητα. Είναι ένα ηλεκτρονικό, διαδικτυακό σύστημα συστηματικής συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων και αποτελεί μεγάλο βήμα στην αντιμετώπιση της προβληματικής διαχείρισης των βιομηχανικών επικινδύνων αποβλήτων. Πρόκειται για σημαντική ποιοτική αλλαγή στην παρακολούθηση της διαχείρισης αποβλήτων, που περνά πλέον στην ηλεκτρονική εποχή».

Υπουργική Απόφαση για την κατάρτιση, το περιεχόμενο και το σύστημα διαχείρισης του Εθνικού Μητρώου Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.)

Υπουργική Απόφαση για την κατάρτιση, το περιεχόμενο και το σύστημα διαχείρισης του Εθνικού Μητρώου Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.)

Υπογράφτηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 09/08/2016 (ΦΕΚ 2454 Β) η Υπουργική Απόφαση (Αιθμ.οικ.181504) με την οποία καθορίζεται η διαδικασία εγγραφής των παραγωγών στο πλαίσιο της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων, το περιεχόμενο καθώς και το σύστημα διαχείρισης του Εθνικού Μητρώου Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.).

Τα σημαντικότερα σημεία της υπουργικής απόφασης:

 • Στο Ε.Μ.ΠΑ. εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι παραγωγοί οι οποίοι καθίστανται υπόχρεοι για την οργάνωση ή τη συμμετοχή σε συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης.
 • Η εγγραφή παραγωγών στο Ε.Μ.ΠΑ. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη άσκηση των δραστηριοτήτων τους.
 • Το πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.ΠΑ. έχει ισχύ τριών μηνών και ανανεώνεται αυτόματα μέχρι την 31 Μαρτίου κάθε έτους, με την προϋπόθεση ότι παραμένει σε ισχύ η σύμβαση του παραγωγού με το σύστημα.
 • Οι υπόχρεοι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν τον Αριθμό Μητρώου Παραγωγού (ΑΜΠ) στη σφραγίδα και σε όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας (τιμολόγια, δελτία αποστολής κλπ).
 • Το πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.ΠΑ.  είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο για τη διάθεση ενός προϊόντος στην ελληνική αγορά καθώς και για τη συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς.
 • Στους παραγωγούς που ενεργούν κατά παράβαση των προβλεπόμενων στην υπουργική απόφαση επιβάλλονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις καθώς και τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον Ν.2939/2001 και τον Ν. 3854/2010.
 • Οι διακινητές έμποροι (δηλ. τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που καθιστούν τα προϊόντα διαθέσιμα στην αγορά) δεν επιτρέπεται να τοποθετούν στην ελληνική αγορά προϊόντα που προέρχονται από παραγωγούς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Ε.Μ.ΠΑ.. Στους διακινητές που ενεργούν κατά παράβαση επιβάλλονται, ως διοικητική κύρωση, τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον Ν.2939/2001 και τον Ν. 3854/2010.
 • Ο Ε.Ο.ΑΝ. έχει την ευθύνη λειτουργίας του Ε.Μ.ΠΑ. και διενεργεί κάθε απαραίτητο έλεγχο (αυτεπάγγελτα ή μετά από καταγγελία) για τη διαπίστωση της πληρότητας, επάρκειας και ακρίβειας των στοιχείων που έχουν καταχωρήσει οι παραγωγοί στο Μητρώο.

Ο Ε.Ο.ΑΝ. δημοσιοποιεί για κάθε παραγωγό την επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο, τον ΑΜΠ, το είδος των προϊόντων για τα οποία εκδίδεται πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.ΠΑ. καθώς και το σύστημα με το οποίο είναι συνδεδεμένος ο παραγωγός.

Απολογιστική Έκθεση 2015

Απολογιστική Έκθεση 2015

Combatt_annual_report_2015

Διοργάνωση ημερίδας «Η περιβαλλοντικά ορθή συλλογή και ανακύκλωση & η επίτευξη των εθνικών στόχων είναι ευθύνη όλων μας»

Combatt_news_photo_23012016

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο Holiday Inn, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Εναλλακτική Διαχείριση αποβλήτων συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας, με θέμα «Η περιβαλλοντικά ορθή συλλογή και ανακύκλωση & η επίτευξη των εθνικών στόχων είναι ευθύνη όλων μας». Διοργανωτής της ημερίδας ήταν το Συλλογικό Σύστημα COMBATT.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 80 στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρίες εισαγωγής συσσωρευτών στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) κυρία Ρόζυ Χαριτοπούλου, καθώς και η υπεύθυνη χειρίστρια για το ρεύμα των αποβλήτων συσσωρευτών κυρία Έφη Τριτοπούλου.

Τα στελέχη του Ε.Ο.ΑΝ. παρουσίασαν αναλυτικά το νομικό πλαίσιο που διέπει την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών καθώς και τις σχετικές δράσεις του οργανισμού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση του Εθνικού Μητρώου Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.), το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2015 με ευθύνη του Ε.Ο.ΑΝ.. Στο Ε.Μ.ΠΑ., σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου, καταχωρούνται όλες οι επιχειρήσεις που κατασκευάζουν ή/και εισάγουν συσσωρευτές που διακινούνται στην Ελληνική αγορά.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της COMBATT κ. Διονύσης Μπουντουβάς, παρουσίασε αναλυτικά το σκοπό και τον τρόπο λειτουργίας του Συλλογικού Συστήματος της COMBATT και εστίασε στον καθοριστικό ρόλο των επιχειρήσεων πώλησης και αντικατάστασης συσσωρευτών, για την επίτευξη των εθνικών στόχων συλλογής και ανακύκλωσης των αποβλήτων συσσωρευτών. Αφού επισημάνθηκαν οι σχετικές προβλέψεις της νομοθεσίας, έγινε αναφορά στο ευρύ και συνεχώς αναπτυσσόμενο πανελλαδικά δίκτυο συνεργατών της COMBATT, το οποίο προσφέρει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μεγάλες δυνατότητες επιλογής του κατάλληλου συνεργάτη που θα αναλάβει τη συλλογή, μεταφορά και ανακύκλωση των αποβλήτων συσσωρευτών, με τον βέλτιστο περιβαλλοντικά τρόπο.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και διάλογο μεταξύ των παρευρισκομένων. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι παρόμοιες ενημερωτικές εκδηλώσεις, που η COMBATT σκοπεύει να επαναλάβει στο εγγύς μέλλον, θα βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων στην αγορά συσσωρευτών, με στόχο την επιτυχημένη λειτουργία των προγραμμάτων εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων συσσωρευτών.

Εκδήλωση ενημέρωσης της «Combatt A.E.»

Εκδήλωση – ημερίδα 23/1/2016 με θέμα:

Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Συσσωρευτών

Combatt_Invitation_2301016_final

Αφιέρωμα του Auto Specialist

“Αγαπάμε τη ζωή, προστατεύουμε το μέλλον, ανακυκλώνουμε…“

Αφιέρωμα του Auto Specialist (μηνιαίο εξειδικευμένο περιοδικό που καλύπτει το χώρο της αυτοκίνησης) στη COMBATT

Auto_Specialist-COMBATT

Έναρξη εγγραφής υπόχρεων παραγωγών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (ΕΜΠΑ) του Ε.Ο.ΑΝ.

Ο Ε.Ο.ΑΝ. ολοκλήρωσε τις σχετικές προετοιμασίες προκειμένου το Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (ΕΜΠΑ) να τεθεί σε λειτουργία. Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα (http://empa.eoan.gr) είναι ήδη ενεργή και η προθεσμία εγγραφής των υπόχρεων παραγωγών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών λήγει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα με το άρθρο 15 της ΚΥΑ 41624.2057.Ε103/210 (ΦΕΚ 1625Β/11-10-2010) η εγγραφή των υπόχρεων παραγωγών στο ΕΜΠΑ είναι υποχρεωτική. Τα στοιχεία που απαιτούνται για την καταχώρηση στο μητρώο θεσπίζονται με τη διαδικασία της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2009/603/ΕΚ όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2013/56/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20/11/2013.

Στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.ΑΝ. (http://www.eoan.gr/el/content/17/mitroo) έχουν αναρτηθεί όλες οι απαραίτητες πληροφορίες καθώς και ο «Οδηγός Εγγραφής στο ΕΜΠΑ» που περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για τους υπόχρεους παραγωγούς σχετικά με τον τρόπο και τη διαδικασία καταχώρησης των απαιτούμενων στοιχείων στο ΕΜΠΑ.

Η COMBATT έχει εκπαιδευτεί στις διαδικασίες εγγραφής και ανανέωσης του ΕΜΠΑ και θα είναι στην διάθεση των υπόχρεων παραγωγών – μελών  της, προκειμένου να συνδράμει στην ολοκλήρωση της καταχώρησής τους στο Εθνικό Μητρώο.

Πιστοποίηση Ενιαίου Διαχειριστικού Συστήματος

Στις 15 και 16/12/2014 πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιθεώρηση του ενιαίου διαχειριστικού συστήματος της COMBATTA.E. από το διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Lloyds.

Το διαχειριστικό σύστημα της COMBATTΑ.Ε. είναι πλέον πιστοποιημένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 και OHSAS 18001:2007 για την Διαχείριση Ποιότητας, την Περιβαλλοντική Διαχείριση καθώς και την Διαχείριση θεμάτων Υγιεινής και Ασφάλειας.

ISO 14001:2004
OHSAS 18001:2007
ISO 9001:2008
iso-img-news

Συμμετοχή της COMBATT A.E. στην Περιβαλλοντική Ημερίδα Εργασίας του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Στις 12 Δεκεμβρίου 2014 η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» οργάνωσε για 5η συνεχή χρονιά Περιβαλλοντική Ημερίδα Εργασίας με τη συμμετοχή των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους χώρους του αεροδρομίου. Η ημερίδα ήταν φέτος αφιερωμένη στη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων που παράγονται στο αεροδρόμιο. Ο Δ/νων Σύμβουλος της COMBATTA.E. ήταν προσκεκλημένος ως βασικός ομιλητής και παρουσίασε τις δραστηριότητες του Συλλογικού Συστήματος καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών.
hmerida1 hmerida2