Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Τα δημοτικά σχολεία πρωταθλητές στην ανακύκλωση» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (16/05/2022 – 16/06/2022)

Το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης οργάνωσαν από κοινού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Η δράση περιελάμβανε επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία της Αττικής, όπου μαθητές και καθηγητές ήρθαν σε επαφή με το θέμα της ανακύκλωσης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό Επιπλέον, για τη συγκεκριμένη δράση, σχεδιάστηκε, τυπώθηκε και διαμενήθηκε ειδικό παραμύθι με σκοπό τη βέλτιστη απορρόφηση της πληροφορίας από τους μαθητές με τίτλο «Μια περιπέπτεια ανακύκλωσης». Το κείμενο του παραμυθιού επημελήθηκε ο συγγραφέας Γιώργος Δούκας, με εικονογράφηση της Βένης Μαζακιάρη. Η Combatt συμμετείχε στο πρόγραμμα τόσο με εκτυπώσεις ημερολογίου ανακύκλωσης και κονκάρδες επιβράβευσης για τους μαθητές όσο και στο παραμύθι με τη προσθήκη εικόνων & πληροφορίων για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων μπαταριών οχημάτων.

Το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα Δημοτικά σχολεία πρωταθλητές στην ανακύκλωση» ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τη σχολική χρονιά (2021 – 2022), με τη συμμετοχή 1.155 παιδιών από 16 δημοτικά σχολεία της Αττικής. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε για τον μήνα Ιούνιο σε καλοκαιρινά camps του Δήμου Ψυσικού – Φιλιθέης και δήμου Βριλησσίων με τη συμμετοχή πανω από 150 μαθητών.