Η Combatt υποστηρίζει τις Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY 2019

Με ένα όμορφο και ζωηρό κοινό, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι μαθητές και καθηγητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα έζησαν από κοντά τη γιορτή των Εκστρατειών ECOMOBILITY,FREE MOBILITY και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, στη κορύφωση της φετινής περιόδου.

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων των εκστρατειών έγινε το Σάββατο 20 Απριλίου, με την παρουσία τουΥφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Δημαρά, Βουλευτών, υποψηφίων Ευρωβουλευτών και εκπροσώπωνΕπιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η εργασία που έλαβε το κορυφαίο βραβείο της εκστρατείας ECOMOBILITY για προτάσεις oικολογικήςμετακίνησης της περιόδου 2018-19 ήταν της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και η εργασία που έλαβε το κορυφαίο Βραβείο της εκστρατείας FREE MOBILITY για την ανεμπόδιστη μετακίνηση, ήταν της ομάδας τουEEEEK Πύργου. Επίσης, στο πλάισιο διεξαγωγής πιλοτικής εφαρμογής, διάκριση για την καλύτερη εργασία Βιώσιμης Μετακίνησης έλαβε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας.

Οι Ομάδα των μαθητών και μαθητριών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η καθηγήτριά τους, οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Πύργου και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες, όπου θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  και ευρωπαϊκά δίκτυα NGOs.

Στη διάρκεια της Τελετής έγινε και η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας και Ειδικών Βραβείων για τις δύο Εκστρατείες και την πιλοτική διεξαγωγή στις πλέον δημιουργικές και πρωτότυπες εργασίες και παρεμβάσεις των ομάδων των μαθητών και των εκπαιδευομένων.

Η Combatt με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια υποστηρίζει τη διοργάνωση και στέλνει το μήνυμά της για την προώθηση της οικολογικής μετακίνησης.