Εκδηλώσεις βράβευσης για τον σχολικό μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-21

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος με επιτυχία οι εκδηλώσεις βράβευσης των σχολείων των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Πυλαίας Χορτιάτη και Μοσχάτου-Ταύρου του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση», στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen, υπό την αιγίδα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των αντίστοιχων Περιφερειών (Έβρου, Ροδόπης, Θεσσαλονίκης και Αττικής).

Κατά τις βραβεύσεις, τα πρώτα σχολεία του κάθε Δήμου σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο για τη σχολική τους μονάδα και όλα τα συμμετέχοντα σχολεία στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Οι συμμετέχοντες και οι τοπικοί φορείς κατά τις ομιλίες τους συνεχάρησαν τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν και αυτήν τη χρονιά, καθώς πάρα τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες, απέδειξαν πως δεν ξεχνούν τις οικολογικές τους συνήθειες. Επιπλέον, ευχαρίστησαν για τη στήριξή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών ΑΦΗΣ και το συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης μπαταριών οχημάτων και βιομηχανίας COMBATT.

Εκπρόσωποι από τα συστήματα ανακύκλωσης είπαν επίσης λίγα λόγια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Εκ μέρους της “Combatt”, Marketing & Communications Specialist κα Μαρία Καψιμαλάκου:

«Στη COMBATT, μια από τις βασικές μας προτεραιότητες, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας γύρω από τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Με χαρά λοιπόν στηρίζουμε τις δράσεις του σχολικού μαραθωνίου και συγχαίρουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις. Η συμβολή όλων μας μετράει!»

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με τα αναλυτικά στοιχεία των δράσεων:

Αλεξανδρούπολη

Κομοτηνή

Μοσχάτο – Ταύρος

Πυλαία – Χορτιάτη