Δυναμική παρουσία της COMBATT στην 4η διεθνή έκθεση «Verde.tec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος»

 

Δυναμικό παρών έδωσε η COMBATT στην 4η διεθνή έκθεση «Verde.tec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία. Το περίπτερο της COMBATT επισκέφθηκαν δεκάδες παράγοντες της αγοράς, επιχειρηματίες, επαγγελματίες του χώρου των τεχνολογιών περιβάλλοντος, στελέχη του δημόσιου τομέα, των ΟΤΑ καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η COMBATT διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση με θέμα «Οι μπαταρίες και η διαχείριση αποβλήτων μπαταριών στη νέα εποχή». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της κλαδικής μελέτης που πραγματοποίησε η διεθνής εταιρεία συμβούλων EUNOMIA για λογαριασμό της COMBATT σχετικά  με την αποτελεσματικότητα της Διαχείρισης των Αποβλήτων Συσσωρευτών Οχημάτων και Βιομηχανίας (ΑΣΟΒ) στην Ελλάδα. Παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλήματα της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων μπαταριών και κατατέθηκαν προτάσεις για την επίλυσή τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι προσκεκλημένοι κ. Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ και ο κ. Νίκος Χιωτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ. Ο κ. Γραφάκος στην παρέμβασή του ανακοίνωσε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το ΥΠΕΝ για το σχεδιασμό της νέας εποχής στη διαχείριση των αποβλήτων μπαταριών και αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο και τη συμβολή της COMBATT στις ενέργειες που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία.  Ο κ. Χιωτάκης με τη σειρά του συνεχάρη το σύστημα για τις επιδόσεις του και υπογράμμισε την εποικοδομητική και μακρόχρονη συνεργασία του ΕΟΑΝ με την COMBATT.